Ahojte, po siedmich rokoch som sa nostalgicky pozrel spat na toto forum a ono este stale existuje Nedokazal som si obnovit stary ucet, email uz je zruseny tak aspon takto sa hlasim
zdravím, potřeboval bych poradit, když vytvořím jakoukoliv mapu a pak jí zapnu tak v ní má každý strašně nízké fps... např normálně mám fps 100 ve všech mapách, jen v té mojí mám třeba 20, chtěl bych se zeptat co mám udělat aby v mapě nebylo tak nízké fps.
Možná máš v mapě leak (to je díra v mapě nebo zasahující etnita mimo mapu) a proto se ti neskompilovaly světla. Nemáš náhodou na mapě všude nepříjemné světlo? To se stane když se ti tam nedají světla.
Mě se taky seká mapa když nezkompiluju světla, sice ne až tolik jako na 20 fps ale tak o polovinu to ubyde.
Eště je možné že nemáš povolené světla. Vždy prováděj kompilaci mapy na expert je to lepší a měj zaškrtlé vše kromě $vis stim mám špatné skušenosti to zhnusí světlo například když máš ve zdi rozbitné místo tak je to takový světlejší nebo tmavší a de to místo prostě poznat i když nechceš.
A stáhni si nejnovější ty kraviny na kompilaci určitě máš ve složce z hammerem ve složce tools qbsp2.exe qrad.exe vis.exe atd. No tak to je starý ještě z roku 1998 myslim teď už existuje nejnovější z roku 2006 a to sou: hlbsp.exe, hlrad.exe, hlvis.exe atd.
Teď si myslim že sem nemůžu dát žadný odkaz na stažení protože by se to mohlo brát jako reklama na jiný stránky ale pokud bych ti tal přímo odkaz na download souboru možná by mi dal admin těchto stránek povolení.
Upravil/a XXL_cz dne 13.07.2010 17:00
v mapě jsem díru nenašel ani žádna entita mi nezasahuje mimo mapu, nepříjemné světlo taky nikde nevidím a kompilaci jsem dával na expert, ale nejnovější "kraviny" na kompilaci nemám mám ty z roku 98
jestli máš ten odkaz na download můžeš mi ho poslat do soukromích zpráv
Jo a ještě sem ti zapoměl říct, ať se podíváš v editoru nahoře do
"Map -> Check for problems" a jestli tam je něco jako "... is empty" tak dej goto problem a smaž to deletem a ještě "Map -> Entity report..." a až najdeš light, postupně je všechny projdi (tlačítkem goto) a skontroluj jestli náhodou není nějaký mimo mapu (počítá se i light_spot když máš nastavený sky na yes).
a ještě sem můžeš poslat .rmf soubor té mapy (jestli se nebojíš že ti někdo ukradne dílo) a já se nato podívám a napíšu co tam je špatně (jestli nato přídu) ale všechny chyby v Hammeru sou většinou kvůli blbosti.
Upravil/a XXL_cz dne 14.07.2010 21:07
Takhle brutální snížení FPS bude nejspíš důsledkem nezkompilováním VISu a RADu, takže si stáhni ty nejnovější "kraviny" na kompilaci, na které máš odkaz o příspěvěk výše a zkus to znovu. Kdyby to stejně pořád haprovalo, tak nám sem přilož .log soubor.
Druhá možná příčina by byla ta, že bys měl v mapě velké množsví entit, to je ale méně pravděpodobné.