Ahojte, po siedmich rokoch som sa nostalgicky pozrel spat na toto forum a ono este stale existuje Nedokazal som si obnovit stary ucet, email uz je zruseny tak aspon takto sa hlasim
Potrebujem pomôcť s oblohou hodím tam svoju oblohu(teda základná čo je v CS) a keď zapnem mapu tak tam mám úplne inú.....A ešte som sa chcel spýtať či náhodou neviete prečo keď si dám farebné svetlo tak mám stále také istáfarba sa vôbec nezmení a davam im aj mena
a nastavuješ tu oblohu v Map Properties? (obloha musí být brush s texturou sky a v Map>Map Properties je položka environment map (cl_skyname) a do toho pole napiš název "oblohy" uložené v cstrike/gfx/env například forest) pokud se furt obloha nemění tak nevim.
a to s tim světlem ti asi neporadim, děláš něco špatně ale z tvýho popisu nejde poznat co
Ještě bude potřeba nastavit, jakou texturu má mít naše obloha, takže se podíváme do "\cstrike\gfx\env\" a prohlédneme si nějaké oblohy. Každá obloha se skládá z šesti částí - stěn krychle oblohy. Název oblohy je název souboru bez přípony a posledních dvou znaků. Příklad - když jsme narazili na soubor "TrainYardBk.tga", název oblohy je "TrainYard". Pokud si nemůžete vybrat, zkuste se ještě podívat do "\valve\gfx\env\", kde naleznete oblohy z HL1.
Poté co si vybereme nějakou oblohu, nastavíme ji v Map -> Map properties -> environment map; tam napíšeme název té oblohy kterou jsme si vybrali.
Ohledně toho světla: možná nekompiluješ rad, nebo veškeré světlo přebíjí environment light
no nemůžu ti poradit, když přesně nevím jaký je problém...
ale napíšu ti postup, jak dělám světla:
V levém sloupci kliknu na Entity Tool, v pravém sloupci vyberu jakou chci entitu (light, light_spot, light_environment) v jednom z oken kliknu na místo, kde chci mít světlo a měla by se mi tam vytvořit entita. Tu když označím a pravým tlačítkem myši vyberu Properties, mám tam kolonku Brightness. Otevřu Pick Color a vyberu si barvu, kterou chci. Pak zavřu Properties a světlo (ikona žárovky, slunce nebo baterky by se mělo obarvit do zvolené barvy. To znamená, že tak bude i svítit po zkompilování mapy ve hře.
Jestli to děláš jinak, napiš jak. Nebo jestli ti to takhle nefunguje...
tak isto to robím len ja daávam aj názov tej ziarovke len sa mi zdá že keď si dám aj oblohu a slnko tak sa mi žiarovka po kompilácii sfarbý a niekedzy nie